Przyglądając się sacharozie, czyli zwykłemu, białemu cukrowi, który powszechnie kupujemy w sklepach i szukając jego zalet, trudno tak naprawdę je znaleźć. Tak naprawdę, jest bardzo dużo argumentów na to, że cukier jest po prostu niezdrowy i że szkodzi. Jedynymi atutami cukru białego może być jedynie to, że jest on niedrogi w porównaniu do innych substancji słodzących, zwłaszcza tych naprawdę wartościowych oraz, że polepsza smak potraw i ogólnie dostarcza miłych doznań smakowych, niektórym też poprawia humor. Za to skupiając się na negatywnych stronach cukru, tu można by napisać prawdziwy elaborat. Generalnie zwykły cukier, czyli sacharoza wpływa negatywnie na całą pracę naszego ustroju, dezorganizuje całą gospodarkę węglowodanową, powoduje gwałtowne skoki cukru we krwi, doprowadza do chorób, takich jak cukrzyca, itd.
Poprzedni
Nastepny
Comments are closed.