Czym można słodzić kawę i herbatę?

Czym można słodzić kawę i herbatę?

Powszechnie używany przez nas biały cukier jest coraz bardziej krytykowany przez lekarzy i dietetyków. Można nawet powiedzieć, że głośno biją oni na alarm, ponieważ niestety Polacy znacznie przekraczają ilość codziennie spożywanego białego cukru. Jest to niezdrowe, a otyłość to dopiero jedna z licznych chorób, które mogą być spowodowane przez cukier. Co zatem zrobić, by ograniczyć zwykły, biały cukier? Można go zastępować na wiele różnych sposobów. Wiele osób nie wyobraża sobie na przykład wypicia nieosłodzonej kawy czy herbaty. Nie stanowi to większego problemu, gdyż w dzisiejszych czasach w sklepach aż roi się od różnego rodzaju substytutów cukru. Można korzystać na przykład z różnego rodzaju syropów, jak na przykład syrop klonowy, daktylowy, można stosować miód, ksylitol, lukrecję i wiele innych podobnych produktów.

Comments are closed.