Cukier na potęgę dodawany jest do wszelkich produktów spożywczych. Chleb, gotowe dresingi i sosy, sałatki, napoje gazowane, nektary i niektóre soki owocowe, słodycze, chipsy, dania obiadowe do przyrządzenia w mikrofalówce, i tak dalej. Wymieniać można by tutaj bez końca, wniosek jest jeden – cukier jest wszędzie. Dodatkowo sypiemy go przecież do kawy i herbaty, dodajemy do samodzielnie przygotowywanych potraw, robimy z jego niemałym udziałem desery, itp. W tej ogromnej ilości wszechobecnego cukru, łatwo jest przekroczyć normy. Pamiętajmy, że nasz organizm nie jest śmietnikiem i nie możemy wrzucać do niego co popadnie. Nadmiar cukru w organizmie jest bardzo groźny, jeżeli wciąż przekraczamy jego zalecaną ilość, może to być dla naszego zdrowia bardzo niebezpieczne.
Poprzedni
Nastepny
Comments are closed.